Uddannelsesapotek

De faste kunder vil have bemærket, at der ofte er mange nye unge ansigter i huset. Hvert år antager vi nemlig 1-2 farmakonomelever, så vi hele tiden har mange i gang med den 3-årige farmakonomuddannelse.

Har du lyst til at være elev på Frederikssund Apotek?

Så skriv en ansøgning og fortæl om dig selv. Vi afholder samtaler fra februar og elevforløbet starter 1. september.

Vi er også godkendt som uddannelsesapotek af Det Farmaceutiske Fakultet for farmaceutstuderende. De skal på 6 måneders studieophold på et apotek, for at opnå tilladelse til at fungere som www.dfh.dk apoteksfarmaceuter. Så 6 måneder om året, har også 2 studerende deres gang her i huset.

Apotekets ejer og leder er apotekeren, der er uddannet farmaceut.  

Vi synes, det er herligt at se så mange unge mennesker blive uddannet her og de har altid fået en god ballast med sig, når de er færdiguddannet.

Læs mere om de to uddannelser:

FARMAKONOMUDDANNELSEN
Farmakonom uddannelsen er en 3-årig uddannelse med fuld løn.

En farmakonom skal selvstændigt kunne vejlede, informere og rådgive apotekets kunder om forebyggelse, sundhed og behandling af dagligdagens småskavanker med håndkøbslægemidler og andre apoteksvarer - og for receptpligtige lægemidler om anvendelse, holdbarhed og opbevaring.

Uddannelsen foregår dels på et privat apotek eller i kombination af privat apotek og hospitalsapotek så eleverne får mulighed for, at "prøve kræfter"  med begge apotekssystemer.

Dette gør det lettere at vælge, når man efter endt udannelse skal søge sin første faste stilling.

Uddannelsen forgår dels på apotekerne og dels på skoleophold på Pharmakon. 

Vil du vide mere om Farmakonom uddannelse, så kan du læse mere på Pharmakon hjemmeside på www.farmakonomuddannelsen.dk og www.Farmakonomuddannelsen.dk.

FARMACEUTUDDANNELSEN
Farmaceutuddannelsen er en 5-årig forskningsbaseret sundheds- og naturvidenskabelig uddannelse, der er SU-berettiget.  

En farmaceut opnår gennem uddannelsen integreret viden inden for kemiske, biologiske og specifikt farmaceutiske fag vedrørende lægemidlers udvikling, fremstilling, kontrol og anvendelse.

Farmaceutuddannelsen giver et godt grundlag for senere videreuddannelse og specialisering - herunder for Ph.d..-uddannelsen (3-årig forskeruddannelse) - og giver god baggrund for at skifte fagligt spor igennem karrieren.Uddannelsen er orienteret mod lægemiddelsektoren, dvs. medicinindustri, apotekervæsen, sygehusenes lægemiddelforsyning og den offentlige kontrol med og administration af lægemiddelsektoren. Men uddannelsen er desuden meget anvendelig inden for levnedsmiddel- og miljøsektoren.

Vil du vide mere om Farmaceut uddannelsen, så kan du læse mere på Det Farmaceutiske Fakultets hjemmeside på www.dfh.dk.

5 gode råd ved halsbrand

01

Spis mindre og hyppigere måltider i stedet for få store.

02

Hæv din sengs hovedgærde, når du sover.

03

Undgå at ligge ned lige efter at du har spist.

04

Gå ned i knæ i stedet for at bøje dig forover.

05

Tab dig, hvis du er overvægtig.