Elektroniske recepter

Lægemiddelstyrelsen besluttede i 2007, at elektroniske recepter skulle sendes fra lægen til apoteket via en central database (receptserveren) i Lægemiddelstyrelsen. 

Når din læge har udstedt en elektronisk recept, kan du på apoteket få udskrevet en receptkvittering, der indeholder oplysninger om den medicin, du har fået ekspederet på apoteket og eventuelle tidligere udleveringer på recepten. Du kan også få udskrevet en receptoversigt, der indeholder oplysninger om alle de ordinationer du har liggende på receptserveren.

Men du kan også se dine recepter elektronisk, og være helt fri for papir. Hvis du har et NemID kan du enten logge ind via Sundhed.dk eller Medicin-IT.dk

Sådan kan du se dine recepter hjemmefra via sundhed.dk:

1. Klik på "Log på sundhed.dk" i menuen øverst til højre på sundhed.dk (ved siden af det grå felt "min side")
2. Herefter vælges dit certifikat (f.eks. NemID) og log ind (Er det første gang du logger ind skal der herefter udfyldes en samtykkeerklæring før du kan gå videre)
3. Klik herefter på "Min medicinprofil" i menuen "min side"
4. Efter lidt tid kommer der en del faneblade frem på skærmen, lige under teksten: 
"I medicinprofilen finder du oplysninger om den medicin, som du har fået ordineret af din læge og købt på recept på apoteket. Du kan også se oplysninger om dine medicintilskud."
- og dine recepter findes her under fanebladdet "Ordinationer"

5 gode råd ved lus

01

Kæm en gang om ugen for at opdage lusene tidligt.

02

Klør det, så kæm.

03

Del ikke hårbørster og kamme med andre.

04

Fortæl det til institutioner og venner/familie.

05

Det er ikke flovt at få lus, det er flovt ikke at gøre noget ved det.